30 maj 2011

Nytorp Skatepark byggs ut i "riktig" betong ca 500 kvm







Goda nyheter!







Nytorps skatepark byggs ut - satsning i Huddinges budget för 20122011-05-30 10:41
I budgeten för år 2012 avsätter den politiska majoriteten 1,6 miljoner kronor för att bygga ut Nytorps skatepark i Trångsund. Den första etappen av skateparken invigdes år 2009. Enligt de preliminära utbyggnadsplanerna kan parken bli hela700 kvadratmeterstor, tre gånger större än idag.
– Vi vill att Huddinge ska vara en bra kommun att växa upp i för barn och unga. Ett viktigt mål i samhällsplaneringen är därför att ge bra förutsätt-ningar för spontanidrott, som skateparken på Nytorps mosse, säger Tomas Hansson, kommunalråd (KD) med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor.
– Vi satsar på spontanidrotten. Vi ser redan nu hur ungdomar kommer från stora delar av Stockholms-området för att cykla i Beatebergs BMX-park i Skogås och det kan nog bli likadant här när skateparken byggts ut, säger Vibeke Bildt (FP) ordförande i kultur- och fritidsnämnden.
Skateparken ligger strategiskt placerad mitt i Skogås-Trångsund, nära Skogås pendeltågstation, flera skolor och parken och konstgräsplanen på Nytorps mosse.
– Vi håller på och ska ta fram en strategi för att rusta upp och utveckla kommunens parker. Investeringen i Nytorps skatepark kan ses som en del i ett större projekt för att göra våra parker attraktiva och tillgängliga för folk i alla åldrar, säger Tomas Hansson. "


Alla vi på Sub Surfers är förstås oerhört glada för det välkomna beskeded. Särskilt med tanke på att etapp 1 står och väntar på reparation efter grävskopornas vandalisering av parken i vintras när nya klubbhuset byggdes. Då är det skönt med riktigt goda nyheter!!


Vi vill gratulera alla som bor i Huddinge kommun med så kloka, bra och pålitliga politiker. Detta kommer bli en investering som betalar sig stort och som kommer bli väldigt populärt!!





Inga kommentarer: