20 september 2010

Bygget av Nytorp Skatepark säkrat och har nu stöd i kommunfullmäktige !!

Nu blir det åka av! Förhoppningsvis kan alla barn, unga och (gamla) tjejer och killar redan till nästa säsong kliva upp på Östra Huddinges färdigbyggda och moderna skatepark om ca 700 kvm. Det finns det nu politisk majoritet för.

I Huddinge kommun kan vi i föreningen Huddinge Sub Surfers glädja oss åt att valet innebär en majoritet i kommunfullmäktige för de partier som offentligt redogjort för ambitionen/löftet att bygga färdigt Nytorp Skatepark snarast möjligt under mandatperioden.
Målsättningen, som vi förstått det av politikerna är att hela eller 2/3 skateparken färdigställs under 2011. Vi ser därför fram emot att snarast möjligt kunna påbörja planeringen och designarbetet för den kommande upphandlingen. Parken skall bli ca 700 kvm (betong) när den är färdigbyggd, sannolikt en kombination av street & transition i en estetiskt och modernt tilltalande design. Detta kommer betyda oerhört mycket för speciellt de unga i Östra skogås och ett lyft för Nytorp Mosse och attraktionskraften i vår östra kommundel.

Alla vi som gillar att åka skateboard när vi motionerar, och vi är många, vill tacka alla de partier (M, FP, KD, DP & V) som valt att öppet stödja och satsa på projektet. Vi från föreningen ser fram emot ett gott samarbete med kommunens tjänstemän.


För Nytorp Skatepark:

M Moderata Samlingspartiet (21)
FP Folkpartiet liberalerna (5)
KD Kristdemokraterna (2)
DP Drevvikenpartiet (3)
V Vänsterpartiet (3)

Totalt : 34 Mandat (För) Nytorp Skatepark

Oklar eller avvaktande inställning:

C Centerpartiet (2)
S Socialdemokraterna (16)
MP Miljöpartiet de gröna (4)
SD Sverigedemokraterna (3)
HP Huddingepartiet (2)

(OBS! Ingen av ovan partier har uttryckt att de är emot projektet)

totalt: 27 Mandat (oklar) inställning till Nytorp Skatepark.

Inga kommentarer: